Wat te doen bij overlijden

Hardon Uitvaart is betrokken en helpt u verder

Vandaag de dag vinden nabestaanden het vaak fijn maar ook erg waardevol om zoveel mogelijk betrokken te worden en te blijven bij de invulling maar ook bij de uitvoering van de uitvaart. Hierdoor krijgt het afscheid na het overlijden van uw dierbare een persoonlijk en uniek karakter. Hardon Uitvaart helpt u graag om van het afscheid nemen een waardevolle en persoonlijke herinnering te maken.

Elke situatie vergt een unieke persoonlijke aanpak

Als iemand in een thuis situatie overlijdt is het zorg dat u snel de huisarts of de huisartsenpost belt deze zijn dag en nacht bereikbaar. Mocht het overlijden in een ziekenhuis of verzorgingshuis plaatsvinden zal dit vaak worden geregeld door het verplegende personeel.

Nadat de arts is geweest en het overlijden heeft vastgesteld en de verklaring omtrent het overlijden heeft ondertekend en heeft achtergelaten kunt u contact met ons opnemen. Zonder deze verklaring mogen wij nog geen handelingen zoals de laatste verzorging of het overbrengen naar een aula of rouwcentrum nog niet uitvoeren.

Wij zijn uiteraard dag en nacht bereikbaar. In het telefoongesprek bespreken we met elkaar wanneer we bij u mogen zijn. Het eerste persoonlijke gesprek brengt vaak rust, omdat u nu weet dat er iemand is die alles voor u gaat regelen zoals u dat wenst.

Verzorging van de overledene

Onze aandacht zal als eerste uitgaan naar de overledene. Wellicht wilt u helpen bij de laatste verzorging of doet u het liever alleen alles is bespreekbaar. En waar wilt u dat de opbaring gaat plaatsvinden thuis in de vertrouwde omgeving of toch liever in een uitvaartcentrum?

Uitvaart op maat

Vervolgens gaan we gezamenlijk stap voor stap invulling aan een uitvaart op maat. Hierin bespreken we de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn op het gebied van uitvaartkisten, de rouwkaarten, de muziek, het vervoer, de locatie van afscheid, de begraafplaats, etc. Al deze keuzes hoeven echter niet op 1 dag te worden gemaakt. We doen eerst datgene wat prioriteit heeft en nemen de tijd waar mogelijk.

U bepaalt hoe een uitvaart eruit ziet

HarDon Uitvaart © 2012-2017